خانه   /   بازاریابی دیجیتال   /   گیمیفیکیشن چیست و چه کاربردی دارد
radasa 2022-06-24 59view 0 comment

گیمیفیکیشن چیست و چه کاربردی دارد

گیمیفیکیشن در واقع اضافه کردن بازی به محیط‌ های غیر بازی مانند وب‌سایت ، جامعه آنلاین، سیستم مدیریت یادگیری یا اینترانت برای افزایش مشارکت است. هدف گیمیفیکیشن تعامل با مصرف کنندگان، کارمندان و شرکا برای الهام بخشیدن به همکاری، اشتراک گذاری و افزایش تعامل است.در واقع گیمیفیکیشن تکنیکی است که طراحان برای وارد کردن عناصر گیم پلی در تنظیمات غیر بازی استفاده می کنند، بنابراین تعامل کاربر با یک محصول یا خدمات را از این طریق افزایش می دهند. طراحان با قرار دادن ویژگی‌های سرگرم‌کننده مناسب مانند تابلوهای امتیازات و نشان‌ها در یک سیستم موجود، از انگیزه‌های درونی کاربران استفاده می‌کنند تا از استفاده بیشتر آن لذت ببرند. گیمیفیکیشن انگیزه مشارکت افراد در زمینه‌ها و فعالیت‌های غیر بازی را با استفاده از روش های خاصی بیشتر می‌کند. گیمیفیکیشن گیمیفیکیشن معمولاً برای حل مسائل به کار می رود. این مسائل مشارکت در محل کار را گرفته تا بی تفاوتی رای دهندگان را شامل می شود. گیمیفیکیشن فرایند استفاده از عناصر و اصول بازی و به کارگیری آنها در زمینه های غیر بازی برای درگیر کردن بهتر کاربران است. گیمیفیکیشن را می توان در زمینه های مختلف استفاده کرد. کسب و کارها اغلب از گیمیفیکیشن برای آموزش کارکنان، استخدام، ارزیابی و بهره وری سازمانی استفاده می کنند. کاربردهای دیگر شامل فعالیت بدنی، مشارکت رای دهندگان و برنامه های وفاداری مشتری است. هدف گیمیفیکیشن الهام بخشیدن به کاربران برای تعامل با محتوا است. به خصوص در مورد کارهایی که لذت بخش نیستند..  

چگونه گیمیفیکیشن می تواند به سازمان شما کمک کند

هنگامی که سازمان شما گیمیفیکیشن را برای خود پیاده سازی می کند، شما چیزی بیشتر از موضوع افزایش تعامل کاربران را به دست خواهید آورد. گیمیفیکیشن به سازمان ها کمک می کند تا با پیوند دادن بازی ها به اهداف تجاری، به اهداف تجاری مستقیم و غیرمستقیم دست یابند.   گیمیفیکیشن می تواند به سازمان شما کمک کند تا :
  • فرآیندهای آموزشی را ساده کنید.
  • فرآیندهای کارآمدی را برای کارمندان ایجاد کنید.
  • کارکنان را در مورد خط مشی ها، محصولات و نرم افزار شرکت به روز نگه دارید.
  • فرایند یادگیری را سرگرم کننده و موثر کنید.
  • برندسازی مثبت کارفرما را ایجاد و گسترش دهید.
  • با کارمندان ارتباط برقرار کنید و تیم سازی را ارتقا دهید.
  • کارکنان را در زمینه فناوری جدید آموزش دهید.
  • به روز رسانی و بهبود های لازم را انجام دهید.
گیمیفیکیشن

چگونه گیمیفیکیشن می تواند در آموزش شرکت ها کمک کند

سه زمینه اصلی وجود دارد که گیمیفیکیشن در آنها می تواند به بهبود آموزش شرکت ها کمک کند.  

 کارکنان جدید

جذب موفقیت‌آمیز کارمندان جدید همیشه یک چالش است و وابستگی بیش از حد به اسناد، فیلم‌ها و جلسات آموزشی خشک و خسته‌کننده به این معنی است که سازمان‌ها فرصت تعامل با کارکنان را از همان روز اول از دست می‌دهند. با استفاده از  Gamification در آموزش، یک سازمان از این مسائل جلوگیری می کند.

بهبود نتایج آموزشی

با استفاده از  Gamification در طول فرآیند آموزش، یک سازمان یک موقعیت برد-برد ایجاد می‌کند که در آن کارمند درگیر است. در این بین یادگیری سرگرم‌کننده‌تر می‌شود و احتمال اینکه کارمند اطلاعاتی را که به آنها آموزش داده می‌شود به خاطر بسپارد بیشتر خواهد شد. با استفاده از روش ‌های تعاملی مبتنی بر سناریوهای کاری واقعی، سازمان ‌ها می‌توانند به کارکنان جدید کمک کنند تا خواسته‌ های خود، انتظارات رفتار و استاندارد های سازمانی را بهتر درک کنند.

تمرین خسته کننده یا روتین را به یک تجربه جذاب تبدیل می کند

هر سازمانی دارای رویه ‌های ایمنی، انطباق یا قانونی خاصی است که کارکنان باید آن ‌ها را بیاموزند یا به طور دوره‌ ای بررسی کنند. این روش‌ های تمرینی معمول اغلب خشک و یا خسته‌کننده هستند. هنگامی که یک شرکت از  Gamification برای تبدیل این آموزش به تجربه ای جذاب استفاده می کند، کارکنان ایمن تری را به دست می آورد و احتمال اینکه این اطلاعات مهم را فراموش کنند بسیار کمتر است.

گیمیفیکیشن در سلامت

نایک Nike+Run را در سال 2010 به عنوان یک پلتفرم Gamification راه‌اندازی کرد. این پلتفرم زمان اجرا، مسافت طی شده، سطح سلامتی شما را ردیابی و بازی ‌سازی می‌ کند و خودتان را با ضبط‌ نتایج قبلی ‌تان و دیگران در حوزه اجتماعی‌ شما مقایسه می‌کند. این پلتفرم دارای جدول امتیازات و نشان می باشد. این پلتفرم یک نمونه کلاسیک برای کمک به دوندگان برای بهبود و پیشرفت در اهداف شخصی است. در سمت دیگر Headspace به شکل اپلیکیشنی است که از  Gamification برای بهبود سلامت کاربر و تسلط بر سطح مدیتیشن قبل از رفتن به بخش های پیشرفته ‌تر استفاده می‌کند. هر جلسه حدود ده دقیقه و معمولا به صورت صوتی است. گیمیفی کردن این فرآیند به کاربران کمک می‌کند تا پیشرفت خود را در بهبود وضعیت ذهنی خود و مشاهده واقعی گام‌ هایی که برای تعادل بهتر برداشته‌اند، پیگیری کنند.

گیمیفیکیشن در آموزش

  1. بازی های رایانه ای: Minecraft – Education Edition
Math Blaster و Treasure Mountain برخی از اولین نمونه ‌های بازی ‌های آموزشی محبوب هستند، با این حال، یکی از بهترین و رایج‌ترین نمونه ‌های آموزش مبتنی بر بازی Minecraft: Education Edition است. این بازی به دانش آموزان یاد می دهد که چگونه از طریق یکی از محبوب ترین فرمت های بازی در جهان کدنویسی کنند. اگر معلم هستید، می‌دانید که بسیاری از دانش‌ آموزان شما این بازی و روش بازی آن را دوست دارند.
  1. برنامه ها: Google’s Read Along
یکی دیگر از بازی‌ های آموزشی مبتنی بر اپلیکیشن، Read Along توسط گوگل است. این برنامه از فناوری صدای گوگل برای تشویق کودکان به خواندن و دنبال کردن داستان ها استفاده می کند. این برنامه بررسی های عالی دارد و در سراسر جهان استفاده می شود. تنها ایرادی که در حال حاضر در این اپلیکیشن وجود دارد این است که در حال حاضر فقط با اندروید سازگار است.
  1. کلاس درس
Kahoot به شما امکان می دهد از طریق اشتراک گذاری سریع لینک وب سایت، یک مسابقه چند گزینه ای ایجاد کنید. این برنامه به دانش‌آموزان اجازه می‌دهد تا از تلفن ‌های خود به شیوه‌ای سازنده استفاده کنند و در انتخاب یا تایپ پاسخ‌ های خود به آزمون‌ های درون کلاسی کمک بسیار زیادی می کند. Kahoot یکی از ساده ‌ترین و تعاملی ‌ترین نمونه ‌های Gamification است که به افراد در کلاس درس انگیزه می‌دهد.
  1. بسترهای یادگیری الکترونیکی: یادگیری آرکی
Archy Learning یک پلتفرم آموزش الکترونیکی بازی سازی شده ساده است. معلمان می‌توانند لینک های یوتیوب و یادداشت‌ های کلاس را در مسیر یادگیری برش داده و جای‌گذاری کنند. جایی که این پلتفرم واقعاً سرگرم کننده می شود، اضافه شدن استراتژی  Gamification در قالب آزمون های کلاسی، بازی های ویدیویی آموزشی، آزمون های ترکیبی و گواهینامه های اعطا شده پس از دوره های تکمیل شده برای تجربه یادگیری همه جانبه Gamification است.

نمونه های گیمیفیکیشن

از آموزش گرفته تا عملیات روزمره، مثال های زیر به شما نشان می دهد که چگونه سازمان شما می تواند گیمیفیکیشن خود را یکپارچه کند. سیسکو سیسکو کارکنان خود را برای تبدیل شدن به استاد رسانه های اجتماعی از طریق گیمیفیکیشن استخدام کرد. آنها یک برنامه آموزشی عظیم شامل بیش از 46 دوره داشتند که این برنامه کاربران را بسیار گیج و غافلگیر کرد. در واقع آن ها با اعمال یک مسیر یادگیری، تقسیم به سه سطح گواهینامه و دسترسی به نقاط و نشان ‌ها را در طول مسیر، و همچنین چالش‌ های تیمی و فرآیند یادگیری را ساده ‌تر کردند و کاربران را نیز درگیر کردند. Duolingo Duolingo شناخته شده ترین نمونه استفاده از Gamification برای سرگرم کردن و جذاب کردن روند یادگیری است. یادگیری زبان می تواند یک مشکل بسیار بزرگ باشد و همینطور ممکن مدت زیادی طول بکشد تا شما نتایج را به طور کامل ببینید. Siemens Siemens  با موفقیت از داستان سرایی استفاده کرد تا به مدیران کارخانه آموزش دهد که چگونه کارخانه های خود را با یک بازی به نام Plantville که اطلاعات ارزشمندی برای آموزش و توسعه ارائه می دهد، توسعه دهند. بازیکنان در نقش مدیر کارخانه باید مشکلات مختلفی را حل می کردند، کارخانه را اداره می کردند و سایر وظایف کلیدی را انجام می دادند.
اشتراک گذاری :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد، لطفا تمامی کادرها را به دقت پر کنید.

مقالات

Articles
معرفی الگوریتم های سئو گوگل و اهمیت آن

الگوریتم های سئو گوگل به عنوان یکی از مهم ترین فناوری ها و قوانین جستجو مورد توجه قرار می‌گیرند. این […]

آشنایی با انواع زبان های برنامه نویسی وب سایت

گسترش اینترنت باعث شده تا بسیاری از افراد به دنبال داشتن یک سایت باشند. همین مورد سبب شده تا شغل […]

بازاریابی عصبی چیست؟

آیا تاکنون دوست داشته اید، دنیا را از دید دیگران ببینید؟ آیا تاکنون دوست داشته اید طرز فکر دیگران را […]

هوش تجاری ، نقطه عطف موفقیت

حتما از دیدن هوش تجاری بسیاری از افراد موفق متعجب شده اید و به دنبال دانستن این موضوع هستید که […]

لندینگ پیج، عامل موفقیت سایت شما

داشتن سایت این روزها به یکی از الزامات 99 درصد کسب و کارها تبدیل شده است. به دلیل پیشرفت فراتر […]

تحقیقات بازار یا خون در رگ های کسب و کار

تاکنون از خود این سوال را پرسیده اید که چرا برخی از افراد در حوزه فروش موفق هستند اما برخی […]

سئو سایت پزشکی

یکی از مهم ترین ویژگی های سئو سایت پزشکی، جذب مخاطب و دیده شدن سایت است. بهترین روش بهینه سازی […]

الگوریتم های مهم اینستاگرام برای پیشرفت کاری و بازاریابی حرفه ای

هر یک از اپلیکیشن ها، شبکه های اجتماعی و نرم افزارها برای اینکه بتوانند خدمات مفیدی را در راستای پیشرفت […]

طراحی سایت پزشکی و اهمیت آن

پیشرفت تکنولوژی سبب شده است، طراحی مشاغل و کسب و کارها به طور گسترده‌ای افزایش یابد. به همین دلیل وب‌سایت […]

تعریف و اهمیت crm

واژه Crm کوتاه شده عبارت Customer Relationship Management می باشد. معنی تحت الفظی این عبارت، مدیریت ارتباط با مشتری است. […]

در تماس باشید