خانه   /   مقالات   /   CMS چیست و چه کاربردی دارد
radasa 2022-05-24 55view 0 comment

CMS چیست و چه کاربردی دارد

CMS مخفف (content management system)سیستم مدیریت محتوا است. CMS نرم‌افزاری است که به شما کمک می‌کند تا با استفاده از یک رابط گرافیکی، کاربر پسند محتوا را برای وب ‌سایت خود ایجاد و مدیریت کنید. اساساً یک CMS مدیریت یک وب سایت را برای افراد در تمام سطوح فنی بسیار آسان می کند. از طریق رابط کاربر پسند آن، یک CMS ورودی های شما را می گیرد و آنها را به یک وب سایت کارآمد برای بازدیدکنندگان تبدیل می کند. سیستم مدیریت محتوا (CMS) نرم افزار رایانه ای است که برای مدیریت، ایجاد و اصلاح محتوای دیجیتال (مدیریت محتوا) استفاده می شود. از یک CMS معمولاً برای مدیریت کردن محتوای سازمانی (ECM) و همینطور مدیریت محتوای وب (WCM ) نیز استفاده می شود.   درواقع به زبان ساده تر، سیستم مدیریت محتوا است که به شما کمک می کند بدون نیاز به نوشتن همه کدها از ابتدا (یا حتی بدانید که چگونه کدنویسی کنید) طراحی سایت را انجام دهید. به جای اینکه سیستم خود را برای ایجاد صفحات وب، ذخیره تصاویر و سایر عملکرد ها بسازید سیستم مدیریت محتوا تمام زیرساخت های اساسی را برای شما مدیریت می کند تا بتوانید روی ظاهر وب سایت خود تمرکز کنید. فراتر از وب ‌سایت‌ ها، می‌توانید سیستم مدیریت محتوا را برای عملکرد های دیگر نیز بیابید.

مزایای استفاده از CMS برای وب سایت شما

بدیهی است که مزیت بزرگ استفاده از CMS این است که مدیریت محتوا را برای شما بسیار آسان می کند. به همین دلیل است که بسیار معروف است. یک CMS خوب به شما کمک می کند تا سایر جنبه های مهم وب سایت خود را نیز مدیریت کنید. در ادامه شما را با برخی از مزیت های مهم CMS آشنا خواهیم کرد.

توسعه پذیری

شما می توانید بدون نیاز به کار با کد های اصلی، عملکرد های جدید اضافه کنید و تصمیمات مختلف بگیرید.

مدیریت کاربر و مجوزهای دسترسی

می‌توانید کنترل کنید چه کسی می‌تواند به وب ‌سایت شما دسترسی داشته باشد و چه کاری می‌تواند انجام دهد (برای مثال، شاید بخواهید به یک نویسنده مستقل اجازه دسترسی بدهید، تا فقط برای نوشتن پست‌ های وبلاگ به محتوای شما دسترسی داشته باشد).

مدیریت رسانه

می توانید بدون نیاز به کار مستقیم با وب سرور خود، عکس ها و ویدیو های مورد نظر خود را در سایت خود بارگذاری کنید.

کنترل نسخه

می توانید به راحتی آنچه را که در سایت خودتان تغییر کرده است ببینید و تاریخچه کاملی از تمام عملیات های انجام شده را مشاهده کنید. what is cms

CMS چگونه کار می کند

برای اینکه بفهمید نحوه کار یک سیستم مدیریت محتوا چگونه است، ابتدا باید بفهمید که ساخت یک سایت از ابتدا چگونه انجام می شود. برای افزودن متن، تصاویر، نوارهای ناوبری و سایر قسمت های یک سایت، از HTML استفاده می شود. سپس CSS را برای استایل دادن به آن عناصر اضافه می کنند تا با ظاهر و احساس منحصر به فرد برند کاربران مطابقت داشته باشد. سپس باید این فایل HTML را روی سرور خود آپلود کرد تا در پایگاه داده بایگانی شود. هر زمان که صاحبان سایت بخواهند تغییراتی در سایت خود ایجاد کنند حتی در موارد ساده مانند به روز رسانی محتوا باید فایل ها را از سرور دانلود کنند، آنها را باز کرده و کد HTML را تغییر دهند. سپس باید مطمئن شوند که هیچ چیزی را قبل از بارگذاری مجدد فایل ها به سرور فراموش نکرده باشند. برای توسعه دهندگان و سایر کاربران پیشرفته و با تجربه در توسعه وب سایت، ساختن یک سایت از ابتدا ممکن است سخت نباشد. اما برای کسانی که مهارت کدنویسی یا منابع و زمان لازم برای ساختن یک سایت از ابتدا و همینطور نگهداری آن را ندارند، CMS می تواند یک گزینه مناسب برای آن ها باشد.

نحوه استفاده از CMS

سیستم مدیریت محتوا شامل دو بخش اصلی می باشد یک برنامه مدیریت محتوا که CMA نامیده می شود و یک برنامه کاربردی تحویل محتوا (CDA). در مجموع، این برنامه ها اساساً تمام کدها، پرس و جوهای پایگاه داده و زیرساخت ها را در قسمت بک اند (Backend) مدیریت می کنند تا شما بتوانید روی ظاهر سایت خود تمرکز کنید. برای ایجاد تغییرات در سایت خود، مانند تغییر ساختار لینک های ثابت یا نصب برنامه های افزودنی، کافی است به بخش مربوطه در پنل مدیریت خود بروید. همه این تغییرات در یک رابط کاربری بصری ایجاد می شوند. cms چیست وقتی تغییرات را به طور کامل اعمال کردید، CDA محتوایی را که وارد CMA کرده‌اید از شما می‌گیرد، کد را جمع‌آوری می‌کند، سپس نتیجه آن را به کاربران شما نمایش می‌دهد و در نهایت آن را ذخیره می‌کند. این امر بدان معناست که وقتی می‌خواهید یک پست جدید را منتشر کنید، به جای آپلود دستی یک صفحه در سرور، فقط باید دکمه انتشار را فشار دهید. اکنون که متوجه شدیم CMS چیست و چگونه کار می کند بیایید مزایای استفاده از آن را در ساختن یک سایت بررسی کنیم. CMS.

چرا از CMS استفاده کنیم؟

ما قبلاً به برخی از مزایای استفاده از CMS اشاره کرده‌ایم، اما بیایید به امکانات دیگر آن که می‌توانند بر فرآیند راه‌اندازی، بهره‌وری تیم و دیده شدن آنلاین شما تاثیر بگذارند نگاهی بیندازیم. لازم به ذکر است، ما در پلن تبلیغات پزشکان خود از cms وردپرس استفاده میکنیم.

 عدم نیاز به دانش کدنویسی

سیستم‌ های CMS با امکان ساختن وب‌سایت‌های بدون نیاز به کدنویسی به ایجاد انقلابی در طراحی وب کمک کرده‌اند. با استفاده از CMS می‌توانید محتوای خودتان را ایجاد و مدیریت کنید، طراحی سایت خودتان را سفارشی کرده و برنامه ‌های افزودنی را برای افزودن قابلیت های جدید به سایت خود نصب کنید همه این موارد بدون کدنویسی صورت می گیرند. (لازم به ذکر است که اکثر پلتفرم ها به شما امکان می دهند کد سفارشی را برای کنترل دقیق تر روی سایت خود نیز اضافه کنید.) در نتیجه، کاربرانی که منابع فنی و زمان محدودی دارند همچنان می توانند یک وب سایت قدرتمند برای کسب و کار خود بسازند.

همکاری آسان

چندین کاربر می توانند به طور همزمان به یک CMS دسترسی داشته باشند و با آن کار کنند. این بدان معناست که در هر روزی، تولیدکنندگان محتوای شما می‌توانند محتوای جدید تولید کنند، متخصصان فناوری اطلاعات شما پروتکل‌های امنیتی را پیاده‌سازی ‌کنند، و توسعه‌دهندگان شما کد سفارشی را به سایت شما اضافه کنند. در واقع، همه آنها می توانند در یک فضا کار کنند. به طور خلاصه، یک CMS می تواند به بهبود گردش کار و بهره وری در تیم شما کمک بسیار بزرگی کند.

نقش ها و مجوزهای کاربر

یک CMS به شما امکان می دهد به لطف نقش ها و مجوزهای کاربر ارشد به کارآمدترین و ایمن ترین شکل ممکن همکاری کنید. این امر بدان معناست که نویسندگان محتوا به عنوان مثال می‌توانند تمام مجوزهایی را که برای نوشتن، مدیریت و انتشار محتوای خود نیاز دارند را داشته باشند اما نمی‌توانند افزونه ‌های سایت را حذف کنند یا در عملکرد سایت تغییری ایجاد کنند.

ویژگی ها و برنامه های افزودنی SEO

پلتفرم های CMS دارای ویژگی های مختلف و همینطور افزونه هایی هستند تا به شما کمک کنند سایت خود را برای موتورهای جستجو بهینه کنید. با استفاده از این ابزارهای داخلی می توانید:
  • عناوین صفحه و توضیحات متا را سفارشی کنید.
  • ساختارهای URL مناسب سئو را انتخاب کنید.
  • نقشه سایت XML ایجاد کنید.
  • متن جایگزین تصویر را اضافه کنید.
  • زمان بارگذاری صفحه را بهینه کنید.
  • اجرای این اعمال به بهبود شانس شما برای رتبه بندی در گوگل و سایر موتورهای جستجوی اصلی کمک می کند.
  • سیستم مدیریت محتوا.

ویژگی های امنیتی و برنامه های افزودنی

پلتفرم‌های CMS همچنین ویژگی‌ها و افزونه‌های داخلی را برای کمک به امنیت سایت ارائه می‌دهند. برخی حتی یک تیم امنیتی اختصاصی ارائه می دهند. به عنوان مثال، CMS Hub یک تیم امنیتی اختصاصی با پشتیبانی 24 ساعته، یک فایروال وب، SSL، CDN سفارشی، عضویت های SSO و سایر ویژگی های دیگر را فراهم می کند.

قالب های از پیش طراحی شده

اکثر پلتفرم های  CMSدارای قالب های از پیش طراحی شده زیادی هستند که می توانید از آنها برای سایت خود استفاده کنید. این قالب ها همچنین می توانند بر نوع عملکرد سایت شما نیز تاثیر بگذارند. برای مثال، با انتخاب یک قالب رسپانسیو، مطمئن می شوید که سایت شما در هر دستگاهی خوب به نظر می رسد، بدون اینکه نیازی به نوشتن یک سری کد های اضافی داشته باشید.  
اشتراک گذاری :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد، لطفا تمامی کادرها را به دقت پر کنید.

مقالات

Articles
معرفی الگوریتم های سئو گوگل و اهمیت آن

الگوریتم های سئو گوگل به عنوان یکی از مهم ترین فناوری ها و قوانین جستجو مورد توجه قرار می‌گیرند. این […]

آشنایی با انواع زبان های برنامه نویسی وب سایت

گسترش اینترنت باعث شده تا بسیاری از افراد به دنبال داشتن یک سایت باشند. همین مورد سبب شده تا شغل […]

بازاریابی عصبی چیست؟

آیا تاکنون دوست داشته اید، دنیا را از دید دیگران ببینید؟ آیا تاکنون دوست داشته اید طرز فکر دیگران را […]

هوش تجاری ، نقطه عطف موفقیت

حتما از دیدن هوش تجاری بسیاری از افراد موفق متعجب شده اید و به دنبال دانستن این موضوع هستید که […]

لندینگ پیج، عامل موفقیت سایت شما

داشتن سایت این روزها به یکی از الزامات 99 درصد کسب و کارها تبدیل شده است. به دلیل پیشرفت فراتر […]

تحقیقات بازار یا خون در رگ های کسب و کار

تاکنون از خود این سوال را پرسیده اید که چرا برخی از افراد در حوزه فروش موفق هستند اما برخی […]

سئو سایت پزشکی

یکی از مهم ترین ویژگی های سئو سایت پزشکی، جذب مخاطب و دیده شدن سایت است. بهترین روش بهینه سازی […]

الگوریتم های مهم اینستاگرام برای پیشرفت کاری و بازاریابی حرفه ای

هر یک از اپلیکیشن ها، شبکه های اجتماعی و نرم افزارها برای اینکه بتوانند خدمات مفیدی را در راستای پیشرفت […]

طراحی سایت پزشکی و اهمیت آن

پیشرفت تکنولوژی سبب شده است، طراحی مشاغل و کسب و کارها به طور گسترده‌ای افزایش یابد. به همین دلیل وب‌سایت […]

تعریف و اهمیت crm

واژه Crm کوتاه شده عبارت Customer Relationship Management می باشد. معنی تحت الفظی این عبارت، مدیریت ارتباط با مشتری است. […]

در تماس باشید